Лікар назвав вакцину, яка найефективніша від штаму COVID-19 "Дельта" / Reuters

Лікар з Ізраїлю Борис Бриль повідомив, що найефективнішою вакциною проти "Дельти" – відносно нового штаму коронавірусу COVID-19, є препарат американської біотехнологічної компанії Moderna.

Вакцина Moderna показала себе як найефективніша проти "Дельти", розповів медик в ефірі телеканалу "Україна 24".

Співрозмовник зазначив, що препарат має ще один плюс – його не потрібно колоти втретє.

Відео дня

Нагадаємо, у березні 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу COVID-19. Першою вакциною, схваленою Всесвітньою організацією охорони здоров'я, став препарат, розроблений американською та німецькою біотехнологічними компаніями – Phizer/BioNTech.

ВООЗ схвалила вакцину 1 січня 2021 року. Пізніше були розроблені ще низка препаратів. У травні експерти Організації схвалили препарат Moderna.

Водночас з'явилося багато мутацій коронавірусу. Восени 2020 року в Індії вперше знайшли штам "Дельта". Цей штам COVID-19 вже зареєстрований в Україні, і та забрав кілька життів..

Наприкінці лютого в Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу. У нашій країні вже є і вакцина Phizer, і препарат Moderna. 

Раніше стало відомо, що людям, які отримали два щеплення препаратом Phizer/BioNTech, через 6-12 місяців може знадобитися третя доза.