Рішення про те, чи несе загрозу життю та здоров'ю людини перенесення госпіталізації, ухвалює безпосередньо лікар / фото ua.depositphotos.com

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, які планові госпіталізації та операції дозволені у «помаранчевій» зоні.

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу він зазначив, що постановою Кабінету міністрів №641 передбачені відповідні обмеження у «помаранчевій» зоні щодо госпіталізації і планових операцій.

«Ці обмеження не стосуються, наприклад, надання меддопомоги у разі ускладнення вагітності або пологів, госпіталізації будуть проводитися і при онкозахворюваннях», - додав Степанов.

Крім того, за словами міністра, обмеження не розповсюджується на госпіталізації чи планові операції, перенесення яких може бути ризикованим для здоров'я і життя людини.

«На такі госпіталізації або планові операції не розповсюджується це обмеження», - сказав Степанов.

Він уточнив, що рішення про те, чи несе загрозу життю та здоров'ю людини перенесення операції чи госпіталізація, ухвалює безпосередньо лікар.

Читайте такожКиїв перейшов до "помаранчевої" зони карантину: нові обмеження і заборони

Київ у "помаранчевій" зоні: що дозволено

На відміну від найжорсткіших обмежень, передбачених для червоних карантинних зон, у Києві не будуть забороняти:

  • проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших) заходів — якщо в них бере участь не більше 220 осіб, з розрахунку не більше 1 людини на 10 квадратних метрів площі будівлі;
  • роботу громадського транспорту;
  • відвідування освітніх установ;
  • роботу ТРЦ, кафе і ресторанів;
  • посадку в міжобласний транспорт (потяги, автобуси тощо).

Коронавірус у Києві: що відомом станом на 14 вересня