Що необхідні у шкільних класах для здоров'я дітей / фото ua.depositphotos.com

Популярний український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, що необхідно для шкільних класів, щоб діти в них не псували своє здоров'я.

У своєму відео на YouTube-каналі медик закликав звертати особливу увагу на повітря в приміщеннях навчальних закладів, яким дихають учні.

"Головна трагедія наших класів, наших шкіл полягає в тому, що 30 людей (знаходяться) в замкнутому, погано вентильованому просторі", - зазначив Комаровський.

Читайте такожЯк правильно витягнути скалку: Комаровський сказав, чим користуватися і що робити

Медик вказав на проблему, коли педагоги просто не хочуть провітрювати класи, часто через острах застудитися.

"Тому що більшість вчителів - це звичайні наші жінки, з нашою сумною ментальністю. Які протягу бояться, ці жінки, більше за всі віруси та мікроби у світі", - нарікає педіатр.

На думку Комаровського, в шкільних класних кімнатах потрібні термометр, гідрометр, датчик рівня вуглекислого газу CO2, який би керував продуктивністю вентилятора або сигналізував про необхідність провітрювання.

"Тому головна ознака хорошого класу, це: термометр і гідрометр на стінці - раз. Батьки скинулися на прилад, який називається датчик вуглекислоти. Цей датчик, якщо загорівся червоним кольором, це означає що в кімнаті немає нормальної вентиляції, і треба негайно припинити урок, і вигнати дітей, провітрити приміщення", - наголосив лікар.

Нагадаємо, раніше Комаровський розповів, як уберегти дітей від COVID-19.

Комаровський пояснив, за яких умов учні, перебуваючи в одному класі, можуть захворіти, і чи допоможуть прозорі перегородки або щитки вчителів.

Вас також можуть зацікавити новини