Міністр заявив, що за три місяці вдалося покращити забезпеченість лікарень / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні зростає захворюваність на коронавірус, на осінь система охорони здоров’я готуватиметься до "найгіршого варіанту".

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Читайте такожЛяшко назвав причини сплеску захворюваності COVID-19 у Закарпатській області

Відео дня

"У нас триває епідемія. По кількості захворювань у нас є зростання. І нам дуже потрібен контроль, контроль заради безпеки і здоров’я наших громадян. Розраховую, що депутати підтримають цей законопроект (про штрафи за неносіння масок – ред.). Якщо ми проаналізуємо, як у нас відбувався розвиток епідемії, то можемо побачити, що ми зафіксувалися на певному рівні 300-400 хворих, почали процес пом’якшення, прийшли до адаптивного карантину... Але деякі люди зрозуміли це як повний вихід з карантину – і останні 4 тижні ми спостерігаємо зростання", - розповів міністр.

Степанов назвав регіони-лідери за поширенням коронавірусу – Львівська область, Закарпаття і Київ.

"Тому ми знаходимося в пандемії… Щодо того, до чого ми готуємося восени, звичайно, наше основне завдання – підготувати максимально систему охорони здоров’я. Ми завжди готуємося до найгіршого варіанту, щоб ми були здатні надавати медичну допомогу всім без виключення. За три місяці ми підготували систему, і зараз і по ефективності лікування, і по забезпеченості лікарень ми знаходимося в набагато кращих умовах, ніж це було три місяці тому", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що реальна кількість хворих на коронавірус в Україні може досягати 150 тисяч, про що свідчать дані математичного моделювання.