У МОЗ змінили критерії до госпіталізації хворих з коронавірусом / фото REUTERS

Перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як заявляє про зміну критеріїв до госпіталізації хворих з підозрою та з підтвердженим COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час прес-брифінгу в Києві.

Читайте також"Ситуація з ліжками - напружена": в Україні за минулу добу було госпіталізовано 865 людей з COVID-19

Відео дня

«Хочу розказати про зміни, які відбулись до стандартів надання медичної допомоги на первинній ланці. Наказом МОЗ від 27.10 внесені зміни, які стосуються первинної медичної та амбулаторної поліклінічної допомоги пацієнтам з підозрою на COVID-19 в частині до госпіталізації та критеріїв завершення амбулаторного поліклінічного лікування», - заявила вона.

Наразі, за словами Садов'як, госпіталізація показана особам з підозрою чи підтвердженим COVID-19, що мають хоча б одну з ознак, а саме: частота дихання менш як 10 за хвилину або понад 30; сатурація (рівень насиченості киснем крові – УНІАН) менше або дорівнює 92%; порушення свідомості.

Також, за словами Садов'як, госпіталізація показана пацієнтам з перебігом захворювання середньої важкості, які мають тяжку супутню патологію у стадії декомпенсації.

Крім того, вона повідомила, що завершити амбулаторне поліклінічне лікування COVID-19 можна за наявності наступних критеріїв: відсутність клінічних проявів ГРВІ протягом трьох днів рахуючи з 10-го дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження, відсутність клінічних ознак ГРВІ протягом трьох днів від дати взяття матеріалу при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР без лабораторного обстеження; відсутність клінічних проявів ГРВІ за отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.

Коронавірус в Україні: що відомо