'Метінвест' додатково обладнає 220 кисневих точок в чотирьох медустановах Маріуполя

Маріупольські підприємства Групи "Метінвест" обладнають прямою подачею кисню 220 ліжок у чотирьох медичних закладах міста для більш ефективного лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

На будівництво нових кисневих постів компанія направила 17 млн грн, повідомляє прес-служба "Метінвесту".

"Число хворих на COVID-19 і тих, хто потребують лікування в стаціонарі, на жаль, зростає. І металурги в черговий раз не залишилися осторонь і допомагають Маріуполю боротися з пандемією. У максимально стислі терміни ми обладнаємо додаткові кисневі точки в лікарнях міста, без яких неможливе швидке і ефективне лікування", - зазначив генеральний директор меткомбінату "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі.

Відео дня

Роботи з підключення обладнання для додаткової подачі кисню вже ведуться. До кінця жовтня в міській лікарні № 4 імені Мацука до наявного 41 обладнаного ліжка додадуться ще 90 точок подачі кисню в трьох відділеннях.

У міській лікарні № 9 обладнають 90 нових кисневих точок і всього їх тут стане 112. У Маріупольській міськлікарні №1 підключать до кисню 40 ліжок для лікування легеневих захворювань.

Після закінчення монтажних робіт, в маріупольських медустановах буде 323 ліжка з підключеними кисневими точками, а меткомбінат імені Ілліча буде подавати лікарням кисень в необхідному обсязі до закінчення пандемії.

"Ми робимо все можливе, щоб допомогти лікарям рятувати життя людей. Не тільки обладнаємо нові кисневі точки, а й забезпечуємо лікарні життєво необхідним киснем в повному обсязі. Я вірю, що спільними зусиллями бізнесу і міста вдасться стримати поширення COVID-19 і забезпечити якісне лікування хворих", - підкреслив генеральний директор меткомбінату імені Ілліча Тарас Шевченко. Відзначимо, в березні група "Метінвест" інвестувала 7 млн грн в облаштування точок забезпечення киснем і проведення нових киснепроводів в трьох медустановах Маріуполя – в міських лікарнях №4 і №9, а також інфекційному відділенні лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД).