false

На тлі поліпшення епідемічної ситуації в Україні, Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча продовжує стабільно поставляти в лікарні Маріуполя і Покровська кисень для пацієнтів, які досі лікуються від коронавірусу.

Про це повідомила прес-служба групи компаній "Метінвест".

Так, хоча згідно зі статистикою, наразі кількість хворих COVID-19 йде на спад, сотні хворих коронавірусом продовжують лікування, і більшість з них потребують кисневої терапії. А тому меткомбінат імені Ілліча за підтримки Фонду Ріната Ахметова і групи "Метінвест" продовжує регулярно поставляти кисень в медустанови Маріуполя і Покровська.

Відео дня

Зокрема, за перші півроку 2021 року медзаклади двох міст отримали 344,5 тонни рідкого і 122,4 тисяч кубометрів газоподібного кисню. Велика частина життєво необхідного газу розподілена між лікарнями, що надають допомогу хворим на коронавірус. 

Так, у січні лікувальним закладам відвантажили 32,3 тис. кубометрів газоподібного кисню, у лютому – 15,14 тис. кубометрів газу. У березні, після підключення кріосистем, почалися поставки рідкого кисню: крім 23,3 тис. кубометрів газу, доставлено 17,9 тонн рідкого кисню. У квітні лікарні отримали 146,12 тонн рідкого і 23,3 тис. кубометрів газоподібного кисню, в травні відвантажено 124,12 тонн рідкого і 19,1 тис. кубометрів газоподібного, в червні – 56,24 тонн рідкого і 9,3 тис. кубометрів газоподібного кисню. 

 "Фонд Ріната Ахметова спільно з групою "Метінвест" з початку поширення пандемії коронавірусу прийшли на допомогу системі охорони здоров'я, максимально швидко побудувавши кисневі станції і забезпечивши стабільну поставку кисню в медустанови. Пізніше біля лікарень ми встановили автоматизовані кріосистеми - такий підхід дозволив робити запаси рідкого кисню, замінивши практику щоденних поставок газу в балонах", - зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча групи "Метінвест" Олена Кондалова.

Нагадаємо, для безперебійної подачі кисню, група "Метінвест" закупила кріосистеми для маріупольських лікарень №1, 4 і 9, а також Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування. Нові системи зберігання та розподілу кисню вже встановлені та працюють.

Всього за 2020 рік маріупольським міським лікарням група "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова передали 206 тисяч кубометрів кисню на 11,5 млн грн, у тому числі 183 тисячі кубометрів газу було поставлено у відділення для лікування хворих коронавірусом.