Національний банк України за підтримки Міністерства освіти і науки спільно з благодійним фондом "Таблеточки" розпочали акцію "Монетки дітям".

Мета акції - зібрати допомогу для онкохворих дітей, повідомив керівник НБУ Кирило Шевченко.

Відео дня

"Усі ми знаємо, що дитяча онкологія – одна з найгостріших проблем у сучасному світі. Торік в Україні, наприклад, виявили 1 442 випадки онкології у дітей до 14 років. Це одна з провідних причин смертності дітей і підлітків. Кожна історія такої хвороби – це тяжка боротьба маленьких людей та їхніх батьків", - зазначає Кирило Шевченко.

За статистикою, тільки близько 60% онкохворих дітей в Україні одужують. Досвід європейських країн свідчить, що 75-80% дітей із діагнозами злоякісних пухлин і лейкозів мають шанси знову бути здоровими. 

Акція "Монетки дітям" ініційована задля того, аби жодна дитина в Україні не помирала від раку. Під час акції будуть збирати монети номіналом 25 копійок, якими вже майже рік неможливо скористатися, оскільки вони виведені з обігу. 

Сьогодні українці тримають у себе півтора мільярда таких монет на загальну суму близько 400 млн гривень.Їх можна вільно обміняти в банках на монети тих номіналів або банкнот, що залишаються в обігу.

"За бажанням, ці гроші можна направити на допомогу дітям. Для цього необхідно принести монети номіналом 25 копійок в найближче відділення банку-партнера акції – таких банків шість: Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк та Індустріалбанк – та дати згоду перерахувати ці кошти на рахунок фонду "Таблеточки"", - повідомив подробиці акції Кирило Шевченко.

Після перерахування кошти підуть на закупівлю ліків для сотень хворих дітей, спеціальне харчування, паліативну допомогу, реабілітацію та лікування за кордоном.

"Зі свого боку прошу співгромадян взяти участь у акції та допомогти маленьким українцям у боротьбі з їхньою хворобою. Завдяки нам з вами, історія їхніх перемог може зрости!" - наголосив Кирило Шевченко.

Нагадаємо, раніше очільник НБУ Кирило Шевченко заявив, що ефективна і надійна банківська система стала одним із центрів стабільності за часів коронакризи в Україні.