Хлопчику успішно провели п’ять реконструктивних операцій / фото Львівської міськради

У Львові протягом року лікували немовля з численними вродженими вадами.

Як повідомили у Львівській міській раді, хлопчик рік лікувався у відділенні хірургії вроджених вад розвитку у Львівській міській дитячій лікарні на вулиці Пилипа Орлика.

Читайте такожУ Запоріжжі провели унікальну операцію з пересадки органів донора посмертно чотирьом пацієнтам (відео)«Виписуємо додому нашого Данилка, який народився на 33-му тижні вагітності з численними вродженими вадами. У хлопчика були атрезії шлунку, стравоходу з трахеостравохідною норицею, дванадцятипалої кишки, прямої кишки і товстого кишківника, аноректальна вада. Серед іншого, у Данилка серце з правого боку, тобто має дзеркальне розташування органів та специфічну судинну систему», - розповіла завідувачка відділення хірургії вроджених вад розвитку міської дитячої лікарні Галина Курило.

Відео дня

За її словами, на сьогодні хлопчику вже повністю завершили корекцію внутрішніх органів. Йому успішно провели п’ять реконструктивних операцій, і після року лікування у дитячій лікарні Данилко їде здоровий додому.

У міськраді нагадали, що одноденне немовля рік тому лікарі-хірурги дитячої лікарні оперували 10 годин поспіль, заново сформувавши йому шлунково-кишковий тракт.

«У дитини були настільки делікатні, ніжні тканини, що лікарі використовували нитки з шістьма-сімома нулями, бо товстіші просто прорізали тканини. Це була чітко відпрацьована і до дрібниць синхронна співпраця хірургів та анестезіолога», - розповіли у відомстві.

Медики зізнаються, що то була одна з найважчих операцій за весь час їхньої роботи.

Вас також можуть зацікавити новини