Лікарні в трьох областях України отримали понад 400 тонн кисню від Метінвесту / фото metinvest . media

В Україні чергова хвиля коронавірусу не зменшує темпів. Лікарні переповнені пацієнтами, які потребують кисню. Медики відзначають, що штам "Дельта", який поширений на території країни, відрізняється високою швидкістю ураження, широтою охоплення і блискавичним погіршенні здоров'я інфікованого, а лікування без кисню практично неможливе. 

Маріупольські меткомбінати Групи Метінвест системно забезпечують киснем лікарні України для порятунку життів інфікованих COVID-19. І цього разу "Метінвест" спільно з Міністерством охорони здоров'я України розробили план постачання рідкого кисню в лікарні України.

Так, з початку листопада ковідні лікарні Донецької, Київської та Миколаївської областей отримали 448 тонн рідкого і 38,3 тис.кубометра газоподібного кисню.

Відео дня

"Кисень зараз вкрай необхідний в лікарнях - від його наявності залежить ефективність лікування хворих COVID-19. Щоб допомогти медикам у боротьбі за життя українців, підприємства Групи Метінвест безоплатно і в необхідному обсязі передають лікарням України життєво необхідний кисень", - заявив директор з персоналу та адміністрації меткомбінату "Азовсталь" Групи Метінвест Іван Голтвенко.

Зазначимо, сьогодні Група Метінвест безкоштовно передає кисень у понад 80 медустанов 14 регіонів України