У Європі Україна опинилася в трійці "коронавірусних" лідерів, повідомили в KSE / ілюстративне фото УНІАН

Україна увійшла до першої трійки європейських країн за рівнем захворюваності на коронавірус COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в середу, 6 жовтня, під час онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

"Захворюваність в Україні вийшла на максимальний рівень з точки зору континентальних рівнів. Набагато більший рівень захворюваності зараз в Україні, ніж ми маємо в середньому у світі. На минулому тижні ми говорили про те, що Україна перетнула вже середньоєвропейську позначку захворюваності і зараз вже, як і очікувалося минулого тижня, ми говоримо про те, що Україна вийшла на північно-американський рівень і вже перевершила досить високий континентальний рівень, який був до цього в Північній Америці", – сказав він.

Відео дня

"Україна продовжує досить стрімко зростати. Близько 50% зростання тиждень до тижня. Це досить великі темпи, але не такі вибухові, як ми бачили це впродовж останніх трьох місяців в Європі, коли починався і тривав цей спалах. Рівень захворюваності у нас зростає від 40 до 70 відсотків на тиждень, що відповідає деяким іншим країнам Європи", – додав Ганиченко.

Читайте такожХарківська, Запорізька та Херсонська області вже відповідають критеріям "червоного" рівня епіднебезпекиЗа його словами, три місяці поспіль Європа тримається на стабільно високому рівні, і помітне коливання вгору, яке спричинене зростанням захворюваності у двох країнах – Україна та Румунія.

Україна увійшла до трійки великих країн Європи за рівнем захворюваності. За кількістю випадків за останні 14 днів на сто тисяч населення ми бачимо цілком прогнозовану трійку лідерів – Великобританія, Румунія та Україна.

Експерт також зазначив, що найбільш критична ситуація в Румунії, де кожен п'ятий протестований має позитивний тест.

Раніше повідомлялося, що в Україні 5 жовтня зафіксовано понад 12,6 тис. нових випадків COVID-19. За минулу добу госпіталізовані 3 тис. 745 осіб і зафіксовані 320 летальних випадків.

За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 2 млн 482 тис. 518 осіб, одужали – 2 млн 273 тис. 382, померли – 57 тис. 526. Медики провели 13 млн 058 тис. 358 ПЛР-тестувань.