Розробка української вакцини від коронавірусу є "недешевим задоволенням", тому Міністерство охорони здоров'я просить вітчизняні фармкомпанії розглянути можливість виробництва в Україні іноземних вакцин, які зараз вже проходять клінічні випробування.

Читайте такожУкраїна звернулася до Світового банку щодо збільшення фінансування на вакцини від COVID-19

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Відео дня

"Ми повинні розуміти, що розробка вакцини - це досить недешеве задоволення. 10 мільйонів на першій стадії – це розробка пошуку технологій. Далі, коли ми говоримо про те, що є технологія, яку ми хочемо, треба її адаптувати і подивитися на ті технології, якими володіють наші фармацевтичні виробники. І далі поєднувати замовлення держави, готовність і спроможність наших фармацевтичних виробників розробляти і виробляти цю вакцину", - пояснив Ляшко.

За його словами, зараз МОЗ більше просить вітчизняних фармацевтичних виробників, "щоб вони розглянули можливість локалізації виробництва тієї вакцини, яка сьогодні вже перебуває на третій клінічній стадії".

"Без різниці, якої країни-виробника - європейського, американського, індійського. Для того, щоб у разі, якщо вакцина доведе свою ефективність і є можливість виробляти, то краще, щоб на вітчизняних площах це було розроблено і забезпечено українців", - додав головний санлікар.

Вакцина проти коронавірусу: останні новини