«Метінвест» не планує припиняти допомогу лікарням і мешканцям Маріуполя / фото Метінвест

Нова сучасна станція подачі кисню для хворих на коронавірус, яку нещодавно облаштували у Маріупольській міській лікарні №9 завдяки Групі компаній «Метінвест», дозволить швидко та якісно доставляти кисень у лікарню безпосередньо до хворого, тоді як раніше балони із киснем доводилось щодня доставляти у лікарні з заводу.

Про це повідомляє «24 канал»

«Це виглядало як окремі балони, які потрібно було привозити з заводу щодня. Кожен день їх необхідно було міняти багато разів. Зараз ми перейшли на новий рівень, пройшли еволюцію, з'явилися стаціонарні системи. Ми на етапі фінальної установки креосистеми, яка дозволяє в автоматизованому режимі забезпечувати киснем лікарні», – пояснив генеральний директор групи «Метінвест» Юрій Риженков.

Відео дня

Повідомляється, що на забезпечення Маріуполя киснем «Метінвест» уже витратила близько 72 мільйонів гривень.

Як зауважив мер Маріуполя Вадим Бойченко, саме завдяки підтримку групи у місті вдалося поліпшити ситуацію із захворюванням. Зараз немає жодних проблем із киснем, а число тих, хто поборов вірус високе.

«Рівень пацієнтів, які були інфіковані COVID-19 і які одужали становить 93%. Ми бачимо, що ліжко-місця, які ми підготували (600 місць), заповненні всього лиш на третину. Ми бачимо, що завдяки кисню ми зменшили час перебування пацієнта в лікарні, ми зменшити хід лікування. Тобто зараз ми керуємо цим процесом», – заявив Бойченко.

Крім того, група «Метінвест» також посприяла тому, щоб медзаклади Маріуполя отримали 15 висококласних апаратів ШВЛ, а медики, які пройшли навчання на цій техніці – комплекти медичного спецодягу.

При цьому Риженков підкреслив, що «Метінвест» не планує припиняти допомогу лікарням і мешканцям Маріуполя, у планах подальша взаємодія у подоланні пандемії.