Кияни зможуть зробити щеплення від сезонного грипу у комунальних медзакладах / фото УНІАН

Кияни зможуть зробити щеплення від сезонного грипу у комунальних медзакладах, заплативши тільки за вакцину.

Читайте такожКоронавірус ослабне разом з грипом та ГРВІ: лікар озвучив терміни завершення пандемії COVID-19 в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

Він заявив, що столиця готується до сезонної хвилі захворювань на грип та ГРВІ.

«Щоб не отримати велику кількість хворих на ГРВІ, місто розробило покроковий план дій. Та насамперед хочу звернутися до всіх киян: цього року як ніколи необхідно зробити щеплення від грипу. Бо нескладно уявити яку небезпеку можуть нести коронавірус та грип, «об’єднавши зусилля», так би мовити», - сказав Кличко.

Щодо заходів, за його словами, по-перше, як і всі останні роки, в медзакладах будуть організовані пункти вакцинації.

«Мешканці столиці зможуть відвідати визначені переліком заклади (будуть відомі згодом, - УНІАН), безкоштовно пройти попередній огляд у лікаря і зробити щеплення, заплативши тільки за вакцину», - зазначив Кличко.

Також він наголосив, що керівники комунальних медзакладів мають тримати на особистому контролі забезпечення медпрацівників необхідним запасом противірусних, лікувальних препаратів, антисептичних та дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту.

Комунальному підприємству «Фармація» доручено забезпечити підпорядковані аптеки достатньою кількістю противірусних і лікувальних засобів неспецифічної профілактики грипу і ГРВІ, а також засобів індивідуального захисту.

Департаменту охорони здоров’я доручено організувати імунопрофілактику грипу в групах ризику і проведення безкоштовних профілактичних щеплень медикам, які надають первинну та екстрену медичну допомогу, та працівникам приймальних відділень закладів охорони здоров’я.

Вакцинація проти грипу: що варто знати

  • На переконання епідеміолога, вакцинація вбереже від тих інфекцій, яких можна уникнути, в тому числі і від грипу.
  • Журналісти з'ясували, скільки коштує щеплення від грипу у приватних клініках Києва.
  • Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я повідомляв, що в аптеках України вже доступні у продажу трьохвалентні вакцини від грипу.
  • Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав вакцинуватися від сезонних штамів грипу. Це, за його словами, дозволить уникнути можливого поєднання грипу та нового коронавірусу COVID-19.