Вакцинація в Україні / фото УНІАН

У 2021 році в Україні розгорнулася кампанія з вакцинації населення від коронавірусу. На початку року отримати щеплення могли лише працівники медичної та соціальної сфери та люди похилого віку. Навесні в українців з'явилася можливість записатися в електронну чергу на щеплення через додаток" Дія", а на початку червня відкрилися центри вакцинації для бажаючих.

На цей час отримати щеплення можна в 15 областях і в місті Київ. Вибирати препарат українці поки не можуть - в наявності лише китайська вакцина CoronaVac, схвалена ВООЗ.

Де в Україні відкриті пункти вакцинації

На вихідних 12-13 червня планується робота понад 50 центрів вакцинації в країні. Пункти відкриваються на територіях стадіонів, спортивних майданчиків, навчальних та культурних закладів. Працюють вони тільки у вихідні. Планується робота пунктів у наступних областях:

Відео дня
  • у Дніпропетровській області - 13 центрів,
  • у Львівській - 8,
  • в Одеській - 7,
  • у Полтавській - 5,
  • у Херсонській та Київській по 3,
  • у Чернівецькій та Хмельницькій по 2,
  • по одному в Тернопільській, Рівненській, Вінницькій, Кіровоградській, Житомирській, Черкаській, Харківській та в Києві.

Повний список всіх центрів з адресами опублікований на сайті МОЗ.

Як отримати щеплення від коронавірусу

У центрах вакцинації зможуть отримати щеплення люди, які записалися в лист очікування в додатку "Дія" або через контакт-центр МОЗ. Вакцинуватися зможуть люди з черги, які вже отримали запрошення на вакцинацію, а також ті, хто ще не був запрошений, але є в електронній черзі. Пріоритет надається літнім людям.

Запис на вакцинацію в Україні / фото МОЗ України

Отримати вакцину можуть тільки повнолітні українці. При собі обов'язково необхідно мати паспорт громадянина України. Українцям, які не мають підписаних декларацій з сімейними лікарями, необхідно взяти з собою довідку про присвоєння ідентифікаційного коду. Вся процедура вакцинації - безплатна.

Вам також може бути цікаво: