Ляшко нагадав, що на сьогодні вакцинація в Україні є добровільною \ фото ua.depositphotos.com

Вимога щодо вакцинації персоналу від COVID-19 для роботи у разі посилення карантинних обмежень в Україні може з'явитися не тільки для навчальних закладів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив під час прес-конференції в рамках всеукраїнського форуму "Україна 30. Децентралізація".

Він нагадав, що на сьогодні вакцинація в Україні є добровільною і безкоштовною, а вакцини достатньо.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, навіщо у Києві збирають списки на спецперепустки в транспорт

"Вчора ми урядом схвалили зміни в постанові про карантин, в яких передбачили одну таку особливість, що навчальні заклади, коли область буде переходити з "зеленої" зони в "жовту", "помаранчеву" або "червону", зможуть продовжувати працювати, не зважаючи на всі карантинні обмеження, які можуть бути запроваджені на території області, якщо більше 80% навчально-виховного складу вакциновано проти COVID-19. В подальшому, я думаю, такі ініціативи, будуть з'являтися і надалі", - зазначив Ляшко.

Учора, 28 липня, Кабінет міністрів ухвалив рішення, згідно з яким навчальним закладам, у разі виходу із "зеленої" зони епідемічної небезпеки, дозволяється працювати, якщо 80% працівників щеплені від COVID-19.

Вас також можуть зацікавити новини