Українці все частіше "купують" підробні документи / фото УНІАН

Багато українців сьогодні купують собі підробні документи про вакцинацію через потужну антивакцинальну кампанію, яка існує в країні. У Києві виявляють величезну кількість "куплених" COVID-сертифікатів, розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Документи щоденно в столиці перевіряють 40 моніторингових груп, уточнив він. Близько 10% з них викликають сумніви.

Відео дня

"Загальна проблематика - антивакцинальна кампанія в цілому. Деякі політики, медики і публічні особи наголошують, що вакцинація - загроза для життя людства. На жаль, боротьба з антивакцинаторами дуже слабка. Це необхідно робити на державному рівні", - вважає фахівець.

Читайте такожВ Україні відкриють центри, де можна буде внести дані про вакцинацію за кордономЯк повідомляв УНІАН, Верховна Рада запроваджує кримінальну відповідальність і штрафи до 170 тисяч гривень за підробку документів по вакцинації від COVID-19. 2 листопада за ухвалення в першому читанні урядового проекту закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень" (реєстраційний номер 6084) проголосувало 282 народних депутатів.

У МОЗ раніше розповіли, що опрацьовують можливість введення так званої "ковідної амністії".

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН