
Існує понад 7000 сортів яблук, тож для їхніх поціновувачів не існує нестачі у виборі.
Видання Eatingwell звернулися до кількох шеф-кухарів, щоб дізнатися їхню думку про найкраще яблуко для вживання у свіжому вигляді. Безумовним фаворитом виявився Хані-Крісп.
Раян Джонс, шеф-кухар ресторану Free Reign у Чарльстоні, вважає, що яблука сорту Хані-Крісп смачні. "Моє найулюбленіше яблуко для сирого вживання - це Хані-Крісп. Це ідеальне поєднання солодкого і кислого", - пояснив свій вибір кухар.
Поєднання хрусткої текстури і солодкого смаку також робить цей сорт яблук улюбленим для Тетяни Мори, шеф-кухаря і власниці ресторану MITA у Вашингтоні, відзначеного зіркою Мішлен. "Хані-Крісп - королева яблук, які можна їсти сирими. Вони мають неперевершений хрускіт, неймовірно соковиті, з ідеальним балансом солодкості та кислоти", - сказала Мора.
"Найкраще яблуко для сирого вживання - це сорт Хані-Крисп", - упевнено заявила Сью Земанік, шеф-кухар ресторану Zasu в Новому Орлеані.
Карен Акунович, знаменитий шеф-кухар і ресторатор також вважає сорт Хані-Крисп одним зі своїх улюблених. "Я люблю яблука сорту Хані-Крисп за їхню соковиту солодкість і фірмовий хрускіт", - поділилася вона.
Метью Нісснер, шеф-кухар ресторану Halls Chophouse, також вважає яблука сорту Хані-Крісп одними зі своїх улюблених.
Про сорт яблук Хані-Крісп
Хані-Крисп - відносно новий сорт яблук. Його вивели в Центрі садівничих досліджень Міннесотської сільськогосподарської експериментальної станції при Університеті Міннесоти, а випустили в продаж 1991 року. Перші яблука цього сорту, вирощені для продажу, з'явилися в магазинах 1997 року і швидко стали популярними.
Інші новини про користь яблук
Раніше дієтологиня розповіла, що буде, якщо їсти яблука щодня. Зокрема, яблука допоможуть зберегти шкіру здоровою, знизити вагу та налагодити травлення.
Загалом же, яблука є одними з найпопулярніших фруктів через їхню доступність за ціною, смак і користь для здоров'я.