Яка гречка корисніша - зелена та коричнева / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ароматна гречка - одна з найпопулярніших круп серед українців. Загальновідомо, що ця каша вкрай поживна і багата на вітаміни: не дарма її включають у дитяче та дієтичне харчування. Але не всі її види однаково добрі. Ми розібралися, яка гречка корисніша і як зберегти максимум вітамінів під час готування.

У чому користь гречки

Дієтологиня Людмила Гончарова в коментарі УНІАН зазначила, що гречка - продукт із "корисними" вуглеводами і низьким вмістом жиру. За словами лікарки, 100 грам крупи містять 60 г вуглеводів, 10-12 г білків і близько 4г рослинних жирів та Омега-6 жирних кислот.

Користь гречки полягає в тому, що серед інших злакових вона вирізняється низьким вмістом вуглеводів. За словами Людмили Гончарової, така каша особливо корисна для профілактики цукрового діабету. "Найбільше, на що страждає людство на сьогоднішній день, - це переїдання вуглеводів. Тому що їм ніхто не сказав, що підшлункова залоза стільки не засвоює", - сказала Гончарова.

Відео дня

Щодо того, скільки гречки можна їсти за раз, Гончарова зазначила, що до 20 грамів вуглеводів на один прийом їжі - середньостатистична норма. Йдеться про орієнтовно про 1,5 столові ложки гречки в сухому вигляді або 2,5 ложки. у відвареному

Яка гречка корисніша варена чи запарена / фото ua.depositphotos.com

Який вид гречки найкорисніший

Експертка наголосила, що гречка містить багато корисних мікроелементів, зокрема, йод, селен і молібден. Однак під час обсмажування та варіння ці речовини руйнуються. Тому для максимальної користі варто брати несмажену (зелену) гречку і запарювати її теплою водою на ніч. Ось яка гречка найкорисніша - зелена і запарена.

Дієтолог Людмила Гончарова рекомендує запарювати гречку з вечора і їсти на сніданок. Заливати крупу треба не киплячою, а теплою водою. Експертка рекомендує їсти таку кашу із зеленим салатом і оливковою або конопляною олією.

Читайте також на нашому сайті, як смачно приготувати гречку, щоб крупа приносила не тільки користь, а й задоволення.

Вас також можуть зацікавити новини: