Які наслідки коронавірусу на серці / фото ua.depositphotos.com

Зараження коронавірусом може дати ускладнення на серце.

Як розповів завідувач кардіоневрологічним відділенням Мелітопольської ТМО Віктор Орлов, постковідні хворі часто отримують судинні ускладнення, наприклад, ускладнений гіпертонічний криз, пише ria-m.tv.

Люди, у яких до COVID-19 були діагностовані хронічні серцево-судинні захворювання, мають більше шансів потрапити до кардіолога, ніж ті, у кого таких проблем не було. Найчастіше люди з хронічними хворобами потрапляють у відділення з гострим інсультом та інфарктом.

Відео дня

Читайте також"Заплатимо дорогу ціну": імунолог застеріг від скасування карантину в Україні

"Хочу відповідально сказати, що це пацієнти старшої вікової групи, які мають артеріальну гіпертензію, цукровий діабет, серцеву недостатність, які перенесли інфаркт міокарда, повинні вакцинуватися від коронавірусу", - зазначив лікар.

Він нагадав, що коронавірус - це аутоімунне захворювання, що приводить до мікро - і макро-судинних ускладнень, які, своєю чергою, приведуть пацієнта на кардіологічне і невралгічне ліжко.

"Крім того, не варто списувати з рахунків сезонний грип", - додав медик.

У патогенезі розвитку гострого інфаркту або інсульту відбувається нестабільність атеросклеротичної бляшки. Один з механізмів її пошкодження - вірусна інфекція. Тому всім пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями, потрібно обов'язково робити щеплення від грипу. 

Раніше Євген Комаровський пояснив, що вакцинація необхідна навіть у розпал пандемії, і вона реально захищає.

Вас також можуть зацікавити новини: