Сьогодні можна збирати журавлину / фото ua.depositphotos.com

Журавлинний чай - це смачний органічний напій, який здавна використовується як домашній лікувальний засіб. Вживання цього напою допоможе вам почувати себе краще і вивести токсини з організму.

Про користь журавлинного чаю для організму розповіла дієтолог Прачі Джайн, пише Healthshots.

  • Екстракт журавлини або сушена журавлина багаті антиоксидантами, тому корисні для серця.
  • Допомагає знизити рівень холестерину.
  • Допомагає знизити кров'яний тиск.
  • Журавлинний рея - детокс-чай, який допомагає прискорити обмін речовин, що сприяє схудненню.
  • Допомагає зменшити занепокоєння і сприяє хорошому сну.
  • Містить протизапальні властивості.
  • Це корисний детокс-напій, який виводить токсини з організму.
  • Журавлина багата вітаміном C, що робить її потужним антиоксидантом, який допомагає підвищити імунітет, поліпшити здоров'я волосся і шкіри.

Випивати дві чашки журавлинного чаю щодня вважається безпечним, сказала експерт. Вживання занадто великої кількості журавлинного чаю може призвести до побічних ефектів, таких як алергія.

Відео дня

Як заварити журавлинний чай?

Журавлинний чай схожий на органічний чай або будь-який інший трав'яний чай. Крім того, журавлинний чай - це поєднання настояних сушених плодів журавлини, чорного чаю та деяких спецій.

До 2 ложок журавлинного чаю залийте 1 склянку окропу.

Дайте йому постояти 4-5 хвилин, щоб всі аромати розкрилися в окропі.

Процідіть і насолоджуйтесь гарячим журавлинним чаєм.

Щоб посилити смак, можна додати в нього кілька крапель лимонного соку і меду.

Відомо, що журавлина має сечогінні властивості, тобто може збільшити частоту сечовипускання. Це може бути корисно для промивання сечовивідних шляхів і потенційно запобігання ІМП, але для деяких це може бути незручно.

Дієтолог порадила починати з невеликого вживання журавлинного чаю і поступово збільшувати дозу, якщо немає побічних ефектів. Однак, варто обмежити вживання до декількох чашок в день, якщо виникли будь-які побоювання з приводу потенційних побічних ефектів. "Якщо у вас виникли будь-які побічні ефекти після вживання журавлинного чаю, не пийте його і зверніться до лікаря", - порадила експерт.

Інші новини про користь ягід

Хоча всі ягоди заслуговують місця на вашій тарілці за їх користь для здоров'я, деякі з них виділяються особливо високими дозами вітамінів, клітковини і антиоксидантів. Портал Health склав рейтинг найкорисніших ягід, від повсякденних, таких як полуниця, до більш екзотичних, таких як годжі.

Вас також можуть зацікавити новини: