На манікюрі можна заразитися небезпечною хворобою / depositphotos.com

Доглянуті руки і трендовий манікюр - обов'язковий атрибут зовнішності будь-якої сучасної жінки. Звертаючись за послугою в салон краси або до майстра, який працює на дому, кожна з нас хоче отримати ідеальний результат. УНІАН з'ясував, чим можна заразитися при апаратному манікюрі, наскільки це небезпечно і як уникнути проблем.

Чи можна заразитися гепатитом на манікюрі

Для того щоб розуміти, чи можна заразитися гепатитом через пилочку для нігтів або фрези, важливо усвідомити саму суть інфекції. Люди "підхоплюють" ті чи інші захворювання трьома способами:

  • повітряно-крапельним шляхом;
  • через слизові;
  • через кров.

У ситуації з гепатитом В підходить третій варіант. Цей вірус потрапляє в кров, навіть якщо просто вколотися голкою, не кажучи вже про порізи або серйозні рани. Імовірність заразитися гепатитом на манікюрі зростає, якщо ви отримали травму під час процедури інструментом, який не був достатньо простерилізований.  Враховуйте, скільки живе гепатит на манікюрних інструментах - інфекція може бути присутною до півтора місяців і не зникає при обробці спиртом.

Відео дня

Ви не знаєте, ким була людина, що сиділа в кріслі до вас, тому вимагайте від майстра виконання санітарних норм - як мінімум, щоб він діставав простерилізовані інструменти з крафт-пакета у вашій присутності. Можете зробити ще простіше - візьміть пакет в руки і почитайте інструкцію - якщо стерилізація була виконана за правилами, то кружечок-маркування на упаковці змінить колір.

Чи можна заразитися грибком на манікюрі

Оніхомікоз (так називається грибок на нігтях) - ще одна "зараза", яку можна забрати додому з салону краси. Звичайно, в сучасному світі випадків зараження грибком при манікюрі все менше, завдяки новим технологіям і можливості адекватно стерилізувати інструменти.

Однак якщо майстер нехтував рекомендаціями, не проводив дезінфекцію і зробив вам манікюр зараженими щипчиками, ножицями або фрезою, то ви станете носієм грибка. Спочатку нічого не помітите, а потім нігтьова пластина почне змінювати колір, відшаровуватися і кришитися. Грибок лікується, але краще до цього не доводити.

Скільки живе ВІЛ на манікюрних інструментах і чи можна його підхопити

Вірус імунодефіциту людини - ще одна небезпечна невиліковна хвороба, якою можна заразитися при манікюрі. Передається вона через кров, тому будь-який поріз або ранка, зроблені не стерилізованими інструментами, принесуть вам величезну кількість проблем і позитивний ВІЛ-статус. Єдиний варіант уберегти себе від цього - упевнитися, що майстер використовує бактерицидні лампи, автоклави, стерилізатори і сухожари, а також має сертифікати якості продукції і дотримується всіх санітарно-гігієнічних норм.

Вас також можуть зацікавити новини: