Благодійна допомога від найбільшої аптечної мережі України "Подорожник"* вже прямує до антарктичної  станції "Академік Вернадський" на борту флагмана українського науково-дослідницького флоту – криголама "Ноосфера".

Ольга Гречко

"В межах цього важливого проекту ми передали не тільки ліки для станції, а це понад 1000 найменувань, а й обладнання, техніку, розхідні матеріали. Скласти правильний перелік препаратів було доволі непросто, навіть нашим досвідченим фармацевтам та лікарю станції. Було важливо врахувати всі ризики та укомплектувати мед кабінет всім необхідним для здійснення невідкладної допомоги на віддаленому континенті. Крім того, ми надали меблі для оновленого мед кабінету та спеціальне програмне забезпечення для здійснення якісного обліку препаратів – що значно спростить роботу лікаря станції. Також протягом експедиції наші найдосвідченіші фармацевти надаватимуть консультаційну допомогу лікарям станції та криголама, ділитимуться досвідом, напрацьованим за понад 20 років роботи в мережі "Подорожник". Ми вже побудували найбільший фарм рітейл України, а тепер у нас з’явилася можливість ніби відкрити "Першу полярну аптеку", – зазначила Ольга Гречко, керівник відділу зовнішніх комунікацій компанії "Подорожник".

Василь Матковський

 "Ще жодна експедиція, певно, не мала такої потужної фармацевтичної підтримки, – каже Василь Матковський, лікар 27-ої УАЕ. – Моя особлива подяка компанії "Подорожник" – за медичний кабінет. Меблі і устаткування ще прямують на станцію на борту "Ноосфери", а ми з командою вже продумуємо технічну реалізацію і процес їх монтажу. Сподіваюсь, що здоров’я у всіх учасників експедиції буде відмінним, і з полиць я доставатиму лише вітаміни. Я впевнений, з такою потужною підтримкою 27-а Українська антарктична експедиція почуватиметься в повній безпеці, і працюватиме максимально продуктивно".

Відео дня
На фото: Макет меблювання мед кабінету на станції "Академік Вернадський"

Також "Подорожник" укомплектував ліками мед кабінет на дослідницькому судні ДУ НАНЦ: "Перший рейс "Ноосфери" триватиме близько 2-х місяців, і за такий час в дорозі може статися все, що завгодно, – говорить Сергій Носенко, лікар команди криголама. – Антарктида – це найвіддаленіший континент, де на сьогодні працюють українці, і ми вдячні компанії "Подорожник" за надану експедиції фарм допомогу. Приємно відчувати, що навіть так далеко від Батьківщини нас підтримують земляки".

Сергій Носенко, лікар криголама "Ноосфера"
 

Тепер і в Антарктиді, в мед кабінеті нашої станції "Академік Вернадський", все буде працювати чітко, як в аптеці, – в "Аптеці Подорожник"!

* Під "Мережа аптек Подорожник" слід розуміти аптечні заклади групи компаній (корпорації) "Подорожник", що є найбільшою мережею аптек України за кількістю аптечних закладів станом на 01.02.2022 за даними експертно-аналітичного дослідження, проведеного на замовлення ТОВ "КЛІКІС".