28 тысяч человек приняли участие в благотворительной акции по сбору средств для онкологически больных детей / Фото: УНИАН

В Житомирі майже 28 тисяч осіб взяли участь у благодійній акції зі збору коштів для онкологічно хворих дітей "Рекорд доброти".

Як передає кореспондент УНІАН, такі дані в 20 годин за результатами акції оголосили на Соборній площі в Житомирі її організатори.

Як прозвучало на заході, таким чином Житомир увійшов у Книгу рекордів України, як найбільше благодійне місто в Україні, показавши приклад самоорганізації населення для вирішення соціальних проблем в регіоні.

Відео дня

"Національний Реєстр Рекордів зафіксував найбільшу кількість людей на одній локації, які здійснили пожертву заради хворих на рак дітей", - повідомила керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова.

Участь в акції взяли 27 тисяч 465 жителів міста.

Весь день люди йшли на Соборну площу, де біля Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги було встановлено велику сцену і скриньки для збору коштів.

Читайте такожУ Тернопільській області школярі госпіталізовані з кишковим отруєннямОрганізаторами заходу виступили Житомирська міська рада, місцева громадська організація «Все робимо самі" та інші організації міста.

Скільки саме вдалося зібрати коштів, стане відомо, коли гроші надійдуть на спеціальний рахунок. Планувалося, що вдасться зібрати мільйон гривень.