На Вінниччині лікарі провели першу в області операцію на відкритому серці / Фото: УНІАН

Як повідомили сьогодні УНІАН у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, операційне втручання проводив професор Анатолій Руденко спільно зі співробітниками Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології. Операція виконана згідно підписаного договору про співпрацю з ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії» ім. М.М. Амосова, за сприянням Департаментів охорони здоров’я ВМР та ОДА, а також ВНМУ ім. М.І. Пирогова.

Читайте такожМедзаклади Києва отримали гуманітарну допомогу зі Швейцарії

Оперативне втручання тривало 3,5 години. Після чого пацієнт був успішно відключений від апарату штучної вентиляції легень та знаходиться під цілодобовим наглядом фахівців Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології. Наразі, пацієнт переведений в післяопераційну палату, його загальний стан стабільний та відповідає важкості перенесеного оперативного втручання. Пацієнт має гарний настрій та налаштований на швидке одужання.

Відео дня

На думку головного лікаря центру серцево-судинної патології Володимира Гладких, власне виконання даної операції – це початок становлення кардіохірургічної допомоги пацієнтам у Вінницькому регіоні.