УНІАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі київського осередку партії «Об’єднання «Самопоміч».

Читайте такожЗатверджено положення про конкурсний відбір головних лікарів комунальних лікарень Києва

За словами ініціатору проекту рішення, депутата Київради з фракції «Самопоміч» Юлії Лобан, відкритий конкурсний відбір надав би можливість допускати до управління медичними закладами високоякісних лікарів-управлінців. Зокрема, з’явилася б можливість залучення до конкурсної комісії представників громадськості, що дозволило б виключити корупційну складову з цього процесу, підкреслила вона.

Відео дня

«Блокування Віталієм Кличком прийнятого Київрадою положення про конкурсний відбір головних лікарів закладів охорони здоров’я комунального сектору Києва вкотре засвідчує небажання міської влади втілювати управлінські реформи в столиці та реально боротися з корупцією», - заявили у «Самопомочі».

Як повідомляв УНІАН, Київрада 9 лютого затвердила положення про конкурсний відбір головних лікарів комунальних медичних закладів.

У документі прописані сфера дії, вимоги до кандидатів на посади головних лікарів, формування складу конкурсної комісії, організація роботи конкурсної комісії, її повноваження, порядок і результати проведення конкурсу.