В Одесі співробітники Управління по боротьбі з незаконним оборотом наркотиків затримали групу наркоділків, які збували синтетичні наркотики в особливо великих розмірах

Як повідомили УНІАН у Відділі зв`язків із громадськістю Управління МВС України в Одеській області, при проведенні в обласному центрі операції «Батискаф-2012», яка завершилася цього тижня, «затримано злочинну групу в складі 8 осіб, яка виготовляла й реалізувала препарати «Ренолекс» і «Ефіна», що містять прекурсор псевдоефедрин. Ці препарати також використовувалися для виготовлення психотропних речовин».

Встановлено, що злочинці реалізовували щомісячно до 500 конвалют таких препаратів.

Відео дня

Правоохоронцями при обшуку вилучено обладнання для виготовлення психотропних речовин, а також нереалізовану частину з них, зокрема 23 конвалюти лікарського засобу «Ефіна», декілька доз героїну, метамфетаміну й 190 порожніх конвалют.

Крім того, у злочинців вилучено 9 мобільних телефонів, засоби радіозв`язку, 57 тис. грн, 1 тис. дол. і 3 травматичних пістолета.

Стосовно затриманих порушено кримінальні справи за ознаками ч.2 ст.307 (незаконне виготовлення, придбання, збут наркотичних засобів, психотропних речовин), ч.3 ст.311 (незаконне придбання й зберігання прекурсорів), ч.2 ст.309 (зберігання наркотичних засобів) КК України.

Проводяться подальші оперативно-розшукові заходи щодо встановлення й затримання інших осіб, причетних до поставок і збуту наркотиків.