Перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова схвалила досвід полтавчан із впровадження електронного реєстру пацієнтів.

 
Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила під час відвідання 4-ої міської клінічної лікарні Полтави, де ознайомилася як працює ця схема.
 
«На Полтавщині багато цікавих ініціатив, і зараз вони знайшли потужну підтримку на рівні держави. Ми побачили, як працює створений полтавчанами електронний реєстр пацієнта. В національному плані стоїть таке завдання. Але в Полтавській області замість того, щоб чекати команди згори, почали займатися цією проблемою раніше, оскільки вони розуміли, що без такого реєстру - сучасного медичного обслуговування бути не може. Ця річ дуже необхідна. Необхідно всіляко підтримувати їхню ініціативу», - сказала Акімова.
 
За словами головного лікаря 4-ої міської клінічної лікарні Леоніда Куроєдова, в Полтаві вже перейшли на електронні картки 5 тис. пацієнтів.
 
«Пацієнт приходить до реєстратури зі звичайною пластиковою картою, дає її медпрацівнику, який, відкривши, бачить усе про цю людину - на що вона хворіла, чим лікувалася тощо. Це дуже зручно як для пацієнтів, так і лікарів», - сказав Куроєдов.