Дієтолог назвав найшкідливіші продукти / фото ua.depositphotos.com

Десятиліття досліджень засвідчили, що продукти, які піддаються масштабному фабричному виробництву, як-от картопляні чіпси, печиво, приправи і розфасовані закуски, шкідливі як для розуму, так і для тіла.

Дієтолог Роб Хобсон назвав кілька конкретних нездорових продуктів, які він вважає особливо шкідливими, пише New York Post.

Цукрові пластівці для сніданку

Відео дня

За словами Хобсона, з цього продукту не варто починати день. Він пояснив, що високий вміст цукру в поєднанні з м'якою текстурою дозволяє легко переїсти. Деякі солодкі злаки можуть містити велику кількість поживних речовин, як-от клітковина, вітамін B або залізо, але Хобсон стверджує, що менш солодкі злаки все ж корисніші.

М'ясні делікатеси

Оброблене м'ясо вже багато років користується поганою репутацією через величезну кількість солі та жирів.

Хоча такі продукти, як бекон, хот-доги, яловичина і салямі, можуть бути гарним джерелом білка і частиною збалансованої дієти, надмірне вживання в їжу може принести більше шкоди, ніж користі.

За даними Національної служби охорони здоров'я, вживання великої кількості червоного та обробленого м'яса збільшує ризик розвитку раку кишківника.

"Було доведено, що такі продукти, як шинка і салямі, збільшують ризик розвитку колоректального раку за надмірного вживання", - сказав Гобсон.

Фахівець запропонував замінити оброблене м'ясо білками рослинного походження або нежирною птицею, такою як курка або індичка.

Чіпси

За словами Гобсона, немає необхідності повністю виключати чіпси з раціону, але вибір простіших чіпсів - найкращий варіант. Звичайні солоні чіпси зазвичай містять менше добавок, підсилювачів смаку та емульгаторів, пояснив він.

Шматочки сиру

Гобсон запропонував використовувати скибочки "справжнього" сиру, а не оброблені скибочки.

Молоко і молочні продукти є хорошими джерелами кальцію і білка, і хоча сир містить кальцій, він "насичений емульгаторами, які надають їм бажаної текстури".

"Я б порадив просто їсти шматочки справжнього сиру, щоб отримати користь від натуральнішого, менш обробленого продукту", - сказав він, додавши, що найкраще обирати чеддер, фету і брі.

Газована вода

Гобсон сказав, що щоденне вживання газованої води може вплинути на кишкові бактерії та призвести до толерантності до глюкози. Він порадив взагалі виключити подібні напої з раціону.

Фасована випічка

Упаковані торти, кекси та інші десерти містять велику кількість насичених жирів і цукру, а їхній довгий список інгредієнтів, який, як пояснив Гобсон, містить до п'яти емульгаторів поряд зі стабілізаторами та агентами-желерами, сприяє тривалому терміну зберігання.

"Я б порадив вибрати більш корисні ласощі, наприклад, батончик із пресованих фруктів і горіхів", - сказав він.

Інші новини про продукти

Раніше кардіолог назвав чотири найкращі фрукти, які знизять артеріальний тиск.

Кардіолог назвала страви та напої, від яких потрібно відмовитися заради здорового серця.

Вас також можуть зацікавити новини: