Швеція вводить нові обмежувальні заходи через коронавірус \ фото REUTERS

У Швеції оголосили про введення нових обмежувальних заходів через рекордний рівень інфікування коронавірусом. Також Греція до 23 січня продовжила існуючі обмеження, введені для стримування хвилі COVID-19.

Прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон закликала працювати з дому всіх, у кого є така можливість, повідомляє The local.

"Я хочу особливо підкреслити, що всі, хто може працювати з дому, повинні робити це", - сказала Андерссон.

Штрафів за порушення рекомендацій немає, але вони мають правову основу і не вважаються необов'язковим. Закон Швеції про інфекційні захворювання вимагає, щоб усі вживали "розумні запобіжні заходи для стримування поширення інфекційних захворювань".

Читайте такожУ Німеччині посилили карантин: які обмеження запровадили

Крім того, нові правила зобов'яжуть бари і ресторани закриватися о 23:00. Заклади також повинні обмежити кількість клієнтів за столами до восьми осіб, розсаджувати їх на відстані не менше метра один від одного і обслуговувати тільки столики.

Також, на громадських заходах, де не застосовують систему COVID-паспортів, зможуть перебувати до 50 осіб.

Публічні заходи в приміщенні за участю більше 20 осіб будуть дозволені тільки в тому випадку, якщо всі сидять і обмежені групами з восьми осіб зі зберіганням соціальної дистанції.

Прем'єр зазначила, що коронавірус в Швеції поширюється рекордними темпами і закликала нещеплених вакцинуватися від COVID-19.

"Безумовно, ситуація погіршилася. Поширення інфекції в Швеції знаходиться на історично високому рівні", - сказала прем'єр.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я Греції на тиждень, до 23 січня, продовжило існуючі обмеження, введені для стримування хвилі коронавірусу. Заходи, що діють в даний час, були оголошені в кінці грудня минулого року і введені 3 січня, повідомляє ekathimerini.

Вони включають час закриття опівночі для всіх розважальних закладів. У цих закладах всі клієнти повинні обслуговуватися за столами і сидіти максимум по шість осіб.

Половина співробітників державного і громадському секторах повинні будуть працювати з дому, а в супермаркетах і громадському транспорті людям доведеться носити маски підвищеного захисту (KN95/FFP2) або подвійні маски.

Вас також можуть зацікавити новини: