Відмова від молочних продуктів може позитивно вплинути на організм / фото ua.depositphotos.com

Коли людина скорочує кількість молочних продуктів, це дає їй перевагу, оскільки з раціону прибирається надлишок насичених жирів, цукру і солі.

Про це сказав лікар-консультант лікарні Яшода в Хайдарабаді Діліп Гуде, пише The IndianExpress. "Протягом 3 тижнів ця перевага поширюється на різні системи організму. Хвороби серця, діабет, хвороба Альцгеймера - це деякі розлади, які можуть погіршитися при щоденному вживанні жирних молочних продуктів", - пояснив Гуде.

Лікар-консультант і діабетолог цієї ж лікарні К. Сомнатх Гупта додав, що дехто худне під час відмови від молочних продуктів, але цей ефект варіюється в різних людей.

Відео дня

Відмова від молочних продуктів на місяць може призвести до поліпшення травлення у деяких людей, додав доктор Гупта. "Лактоза, цукор, що міститься в молоці, може викликати дискомфорт травлення у людей з непереносимістю лактози. Відмова від молочних продуктів дає змогу травній системі працювати без проблем із переробкою лактози, що потенційно зменшує здуття живота, гази та діарею", - розповів він.

Коли людина відмовляється від них, це також допомагає відновити кислотно-лужний баланс, зазначив Гуде і додав, що людям із синдромом подразненого кишківника буде корисно відмовитися від молока.

Користь для здоров'я шкіри та боротьби зі старінням проявляється протягом чотирьох тижнів після припинення вживання молочних продуктів, сказав Гуде. За словами доктора Гупти, деякі дослідження показали зв'язок між споживанням молочних продуктів і прищами. "Поліпшення стану шкіри може бути пов'язане з такими факторами, як зменшення запалення або гормональні коливання, пов'язані з вживанням молочних продуктів", - пояснив він.

А щоб не спричинити дефіцит кальцію, білка і вітаміну D внаслідок відмови від молочних продуктів, лікарі рекомендують поповнювати їх добавками, або альтернативними продуктами, такими як соя, мигдаль, тофу, броколі, інжир, насіння соняшнику.

За словами Гуде, рак молочної залози, яєчників і простати також пов'язаний з постійним вживанням молочних продуктів. Також відомо, що обмін речовин, сон і пам'ять поліпшуються, додав він.

Це може бути пов'язано з тим, що деякі люди після відмови від молочних продуктів почуваються більш енергійними. "Це може бути пов'язано з поліпшенням травлення, зменшенням запалення або індивідуальною реакцією на певні молочні компоненти. Однак індивідуальна реакція на зміни в харчуванні різниться, і на рівень енергії можуть впливати різні чинники", - попередив Гупта.

Інші новини про молочні продукти

Експерти розповіли про вплив молочних продуктів на загальний стан здоров'я. Вони зазначили, що молоко є більш поживним напоєм, ніж багато інших. Але фахівці також стверджують, що воно не таке важливе для здоров'я, як багато хто вважає. Виключення молочних продуктів зі здорового і різноманітного раціону навряд чи викличе проблеми зі здоров'ям.

Вас також можуть зацікавити новини: