Риба дуже важлива в раціоні дитини \ фото ua.depositphotos.com

Правильний вибір їжі допоможе зміцнити пам'ять, підвищити концентрацію і функціонал мозку. Для дітей вкрай важливо вживати їжу, що надає позитивний вплив на мозок.

Яйце. Обов'язково включайте яйця в дитячий сніданок, щоб дитина отримувала адекватну комбінацію вуглеводів, білків і невеликої кількості корисних жирів. Яйця багаті білками, а в якості додаткового бонусу вони містять холін, що поліпшує пам'ять.

Жирна риба. Вона багата жирними кислотами Омега-3 і дуже корисна для розвитку мозку і здоров'я. Жирні кислоти - необхідний компонент будівельних блоків клітин. Лосось, тунець, скумбрія, оселедець, сардини і форель містять безліч жирних кислот Омега-3, і їх потрібно вживати не рідше одного разу на тиждень.

Відео дня

Читайте такожНазвано п'ять суперпродуктів, що підвищують розумові здібностіВівсяні пластівці. Вівсянка - відмінне джерело енергії і "палива" для мозку. Ці злаки багаті клітковиною, а геркулесова каша дійсно допомагає дітям краще думати. Також в вівсяних пластівцях безліч вітамінів Е, В і цинку, що підсилює дитячий інтелект.

Різнокольорові овочі. Овочі з різним забарвленням багаті антиоксидантами, що зміцнюють здоров'я клітин мозку. До них відносяться помідори, солодка картопля, гарбуз, морква і шпинат. Обов'язково додавайте овочі в соуси для різних страв або супи, пише medikforum з посиланням The Health Site.

Молочний йогурт і сир. Молочні продукти і сир містять безліч білків і вітамінів В, необхідних для росту тканин мозку. Ці продукти також багаті кальцієм, що сприяє розвитку міцних і здорових зубів і кісток. Не слід перегодовувати дітей їжею з кальцієм, але щодня вони повинні отримувати від двох до трьох його джерел. Якщо дитина не любить пити молоко, використовуйте цей напій для приготування млинців, каші або солодощів.

Бобові. Квасоля є відмінним джерелом білка, вітамінів і мінералів. Вона містить жирні кислоти Омега-3. Посипте салат квасолею, використовуйте її і для того, щоб зробити наповнювач для сендвічу.

Вас також можуть зацікавити новини