Смажена курка загрожує жінкам ранньою смертю / фото pixabay.com

Добре просмажена риба, картопля й курка підвищують ризик передчасної смерті у жінок на 13%. Особливо, якщо ці продукти є у щоденному раціоні.

Такого висновку дійшли дослідники з Університету Айови. Вони з'ясували, що одна або більше порцій смаженої їжі щодня підвищують ризик дострокового відходу з життя на 8%, в порівнянні з тими жінками, які взагалі не вживають страви з глибоким обсмаженням, повідомляє MedikForum.

Читайте такожНазвано умову довголіття

Відео дня

Але якщо жінка щодня їсть смажену курку або рибу в кількості більше однієї порції, то ймовірність передчасної смерті збільшується на 13% з будь-якої причини і на 12%через ймовірні хвороби серця.

Навіть якщо в раціоні жінок менше порцій смаженої їжі, то ризик передчасної смерті все одно підвищується.Такі результати спостережень за понад 100 тис. жінок віком від 50 до 79 років. Спостереження тривали в середньому 18 років, і за цей період з життя пішли понад 31 тис. жінок. З них 9 320 померли від хвороб серця, 8 358 - від раку і 13 880 - від інших причин.

Раніше одну котлету в тиждень порадили вчені для здоров'я і збереження планети.