ВООЗ розробила рекомендації проти втрати слуху через гучну музику / фото pixabay.com

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила про заходи, що покликані зменшити ризик втрати слуху серед молоді внаслідок надто гучного прослуховування музики зі смартфонів та аудіоплеєрів.

За даними організації, зараз близько 50 відсотків молодих людей віком від 12 до 35 років по всьому світу, що становить близько 1,1 мільярда людей, ризикують у перспективі втратити слух через надто гучне звукове середовище, повідомляє DW.

Читайте такожНавіть нетривалий гучний шум небезпечний для здоров'я - дослідження

Відео дня

ВООЗ разом з Міжнародним союзом електрозв'язку розробила новий міжнародний стандарт для виробництва та використання смартфонів та аудіоплеєрів, що має зробити прослуховування  музики з них безпечнішим. 

Організації рекомендують виробникам включати в пристрої вбудовану систему для вимірювання рівня гучності та тривалості музики. Вона має попереджати користувачів про перевищення ліміту безпечного прослуховування та про те, що слуху завдається шкода. Окрім того, пропонується надати можливість батькам контролювати гучність звуку на пристроях дітей, а також встановити систему, яка автоматично зменшуватиме рівень гучності. Рекомендації не мають зобов'язувальної сили для виробників.

За даними ВООЗ, на сьогодні близько п'яти відсотків населення світу, що становить 432 мільйони дорослих та 34 мільйони дітей, потерпають від втрати слуху. Утім, в організації не можуть сказати, наскільки часто ці проблеми виникають внаслідок занадто гучного прослуховування музики.