Дівчина поскаржилася, що у неї серйозно знизилася гострота зору / фото uhod-za.ru

На Тайвані 25-річна секретар з міста Гаосюн звернулася до лікарів зі скаргами на біль та різь в очах, в результаті було встановлено, що молода жінка отримала незворотні пошкодження органів зору.

Згодом було встановлено, що очі пацієнтки постраждали через її звичку користуватися телефоном виключно з максимальною яскравістю екрана, пише MedikForum.

Вперше дівчина відчула різь в очах минулого року. Вона купила в аптеці очні краплі, проте вони полегшення не принесли. Через кілька місяців біль в очах став значно сильнішим, а також почервоніли білки.

Відео дня

Читайте такожСвітіння екранів смартфонів небезпечне для шкіри та зору - вчені

Дівчина звернулася до лікаря, і виявилося, що в її очах серйозно знизилася гострота зору: в лівому оці зменшилася до 60 відсотків, у правому - до 30 відсотків. При цьому огляд показав, що рогівка правого ока пацієнтки буквально поцяткована крихітними отворами. Всього їх нарахували 500. Медики заявили пацієнтці, що очі виглядають як "спечені в мікрохвильовці".

Поговоривши з дівчиною, лікарі встановили, що вона постійно користувалася мобільним телефоном з дуже яскравим екраном, ніколи не змінюючи налаштувань. Фахівці з'ясували, що випромінювання від екрана становило 625 люменів при рекомендованому рівні у 300 люменів.

"Після двох годин використання телефона на максимальній яскравості в людини можуть початися проблеми із зором: короткозорість, почервоніння очей, астенопія, синдром сухого ока, відчуття печіння та чужорідного тіла в оці, пошкодження рогівки, катаракта та ретинопатія", - повідомили медики лікарні.

Дівчина, чиї очі сильно постраждали через яскравий екран мобільного, ще не завершила терапію. Стан її очей покращився, однак, за словами лікарів, повністю відновити зір вже не вийде.