Ілюстрація REUTERS

У ході дослідження команди з Центру з контролю і профілактики захворювань США з'ясувалося, що індекс маси тіла з надмірною вагою від 25 до 29,9, ймовірно, збільшить тривалість життя людини.

Такого висновку команда дійшла після ретельного і поглибленого аналізу 97 попередніх досліджень з ожиріння, що охоплюють понад три мільйони дорослих учасників, пише WomanEL.

Читайте такожДієтологи придумали простий спосіб, як визначити правильний розмір порцій (відео)

Відео дня

За словами співавтора дослідження Браяна Кіта, за цими статистичними даними стоїть низка факторів, які чітко демонструють, що помірне ожиріння першого ступеня не слід розглядати як медичну проблему.

Коли організм бореться з хворобою, йому потрібно більше енергії для правильного лікування. Доктор Кіт каже, що енергія, запасена у «зайвих» кілограмах, далеко не надлишкова, коли організм відчуває сильний стрес та потребує запасів.

Дослідження показує, як шкіра людей з великою кількістю підшкірного жиру може задіяти й завершити механізм коагуляційного каскаду значно швидше, ніж шкіра людей з нормальною вагою, а також у разі забруднення порізу або іншої рани, інфекційний процес протікає набагато коротше, імунна відповідь — більш стабільна й загальна — якісніша.

Дослідники не стверджують, що для здоров'я краще підтримувати надмірну вагу, але їхнє дослідження спрямоване на те, щоб заспокоїти людей із зайвими кілограмами.

Раніше вчені назвали найбільш ефективне тренування для схуднення.