Люди, які відмовилися від м'яса, повинні уважно контролювати свій раціон / фото Андрій Василюк

Китайськими вченими були проаналізовані дані низки присвячених вегетаріанству біохімічних досліджень за 30-річний період.

В результаті фахівці дійшли висновку про те, що при відмові від продуктів тваринного походження організм людей починає відчувати нестачу ключових поживних речовин, таких як залізо, цинк, вітамін В12 і Омега-3 жирних кислот, пише MedikForum.

Читайте такожНазвано п'ять видів продуктів, які погано впливають на шкіру

Відео дня

"При відмові від м'яса вегетаріанська дієта цілком здатна забезпечити достатню кількість білка. Але в ній недостатньо жирів і незамінних жирних кислот. Як правило, у веганів спостерігається зниження рівня «хорошого» холестерину та підвищення рівня амінокислоти гомоцистеїну крові", - повідомили автори роботи.

Добре відомо, що від показника холестерину в крові залежить ризик розвитку серцево-судинних хвороб. Але численні дослідження показують, що для здоров'я небезпечний не тільки підвищений, але й знижений рівень холестерину. Встановлено, наприклад, що жінки з низьким рівнем тригліцеридів або жиру в крові мають підвищений ризик геморагічного інсульту.

Вчені зазначають, що люди, які відмовилися від м'яса, повинні уважно контролювати свій раціон і намагатися отримувати достатню кількість жирних кислот Омега-3, а також вітаміну В12 – це допоможе їм знизити ризик серцевих хвороб.

Раніше вчені заявили, що щоденне вживання червоного і переробленого м'яса навіть у невеликих кількостях може підвищити ймовірність захворювання на рак кишечника.