REUTERS

Одна з найпідступніших хвороб, що несуть загрозу взимку, - астма, констатують зарубіжні експерти.

Люди, у яких взимку починають виникати хрипи й задишка, повинні бути дуже обережними, повідомляє MedikForum.

Різке падіння температури при переході від теплого приміщення до зовнішнього холодного повітря може спричинити у них оніміння язика та відчуття сплощеної шиї, а через деякий час – і виникнення бронхоспазму.

Відео дня

На думку фахівців, у морози астматикам краще залишатися вдома та приймати відповідні ліки для поліпшення стану.

Читайте такожНіяких рукостискань і вологий ніс: як не підхопити грип на роботі

Ще одне захворювання, яке загострюється взимку, – артрит, що викликає суглобові болі. У цей час знижується фізична активність людей та підвищується ризик простудних інфекцій, що сприяють запаленню. Все це посилює ймовірність артриту, який дуже сильно ускладнює повсякденне життя.

Взимку, як зазначають експерти, дуже важливо тепло вдягатися, підтримувати фізичну активність та виконувати всі профілактичні заходи, спрямовані проти ГРВІ.

Крім цього, дотримуватися підвищеної обережності взимку повинні люди з проблемами серця – у цей час року підвищується ймовірність серцевого нападу. Це пов'язано з тим, що низька температура підвищує кров'яний тиск, в результаті чого збільшується навантаження на життєво важливий орган.

Як захиститися? Медики радять відмовитися від вживання кофеїну, алкоголю, а також кинути палити. Слід віддавати перевагу теплим напоям та їжі, яка багата на живильні речовини.

Раніше лікарі пояснили, як вуса і борода можуть нашкодити взимку.