Ілюстрація REUTERS

У Китаї вже підтверджено щонайменше 1370 випадків захворювання коронавірусом.

Число загиблих від цього респіраторного захворювання залишається колишнім - 41 особа, повідомляє CGTN

Читайте такожЗафіксували перший випадок смерті лікаря від коронавірусу

Відео дня

Щонайменше 730 випадків захворювання були підтверджені в центральній китайській провінції Хубей, зокрема понад 570 випадків - у місті Ухань, епіцентрі спалаху. З містом Ухань припинено все транспортне сполучення.

У Пекіні підтверджено 41 випадок захворювання, в провінції Гуандун на півдні Китаю - 78 підтверджених випадків.

30 муніципалітетів і провінцій оголосили найвищий рівень реагування на надзвичайну ситуацію з поширенням коронавірусу.

З понеділка, 27 січня, будуть скасовані всі туристичні тури з Китаю. Туристична асоціація повідомила, що внутрішні рейси і бронювання готелів через турагенції були припинені з 24 січня, тоді як аналогічні послуги для зарубіжних напрямків будуть припинені з 27 січня.

Лідер КНР Сі Цзіньпін заявив, що боротьба з новим коронавірусом і його профілактика є найважливішим завданням для країни на сучасному етапі.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невідомого походження у місті Ухань влада Китаю повідомила у кінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавіруса - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на захворювання коронавірусом, два з яких не підтвердилися.

Раніше сьогодні, 25 січня, агентство Reuters повідомляло, що в Китаї унаслідок захворювання 41 людина померла, число підтверджених випадків захворювання становило 1287.

Загалом у різних країнах світу виявлено понад 1,3 тисячі осіб, інфікованих коронавірусом. Крім Китаю, вірус виявлено у Таїланді, В’єтнамі, Сінгапурі, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Непалі, Малайзії, Франції, США та Австралії.