Ілюстрація / REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я після засідання 30 січня звернулася до світу із закликом протидіяти новому коронавірусу з Уханя.

Про це йдеться в офіційному зверненні поширеному ВООЗ, повідомляє ТСН

Після засідання в Женеві, у ВООЗ зізналися, що стурбовані тим, що багато країн залишаються непідготовленими до зустрічі інфекції на своїй території. Організація закликає лідерів у всіх країнах вжити заходів та підготовитися до протидії коронавірусу.

Відео дня

Медики зокрема закликають країни забезпечити безперебійний обмін інформацією стосовно інфекції, прискорити спільну роботу над створенням вакцини, збільшити витрати на підтримку Всесвітньої організації здоров'я та для протидії поширенню коронавіруса з Уханя.

Також світова спільнота медиків звернулася до Всесвітнього банку, Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, банків регіонального розвитку та Глобального альянсу з вакцин та імунізації з проханням надавати фінансову підтримку країнам з низьким рівнем ресурсів, використовуючи кошти для надання допомоги під час надзвичайних ситуацій. 

Читайте такожКоронавірус викликав дефіцит масок: у Британії їх розмели навіть з сайту Аmazon

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

За даними китайської влади, станом на 30 січня в країні від інфікування новим коронавирусом вже померли 170 осіб.

За даними МОЗ України, на 30 січня у світі зареєстровано 7 тис. 783 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 170 з яких летальні. Крім Китаю, захворювання зафіксовано у 17 країнах світу.

29 січня заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль заявив, що коронавірус з Китаю наразі Україні не загрожує.