Кішку зловили, поклали в пластиковий пакет і живцем закопали / фото: AsiaWire

У китайському місті Усі, провінція Цзянсу, дезінфектори вбили домашню кішку, поки її господар був у карантині.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Постраждалий був ізольований до лікарні з підозрою на зараження коронавірусом 2019-nCoV. Він домовився з житлово-комунальною службою, що кішку залишать на балконі, звідки її повинен був забрати його знайомий.

Відео дня

Читайте такожНаступного тижня в Україні з'являться тест-системи для виявлення коронавірусу - МОЗ

Незабаром чоловіка визнали здоровим і виписали з лікарні. Повернувшись додому, він дізнався, що під час дезінфекції його квартири кішку зловили, поклали в пластиковий пакет і живцем закопали.

Чоловік розповів про подію в соціальній мережі Weibo, приклавши до посту фотографії кішки і скріншоти чату з працівниками житлово-комунальної служби. Пост викликав обурення у китайських користувачів інтернету.

Вбивство тварини підтвердили працівники житлово-комунальної служби, пославшись на закон, що вимагає винищувати інфікованих тварин.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.