Ілюстрація / REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає збільшити виробництво засобів індивідуального захисту на 40%, щоб задовольнити зростаючий світовий попит у зв'язку з поширенням коронавіруса COVID-19.

Читайте такожСвітовий банк виділяє $12 мільярдів на боротьбу з коронавірусом

Щомісяця потрібно близько 89 млн масок, 76 млн рукавичок для огляду і 1,6 млн пар захисних окулярів. «Лікарі, медсестри та інші працівники, що працюють на передньому краї, наражаються на небезпеку зараження від пацієнтів з COVID-19 через брак таких засобів індивідуального захисту, як рукавички, медичні маски, респіратори, захисні окуляри, захисні маски, халати і фартухи», - йдеться в прес-релізі ВООЗ, передає kommersant.

Відео дня

Раніше організація пояснювала, що медичні маски слід носити тільки хворим коронавірусом і лікарям.

За останніми даними ВООЗ, загальна кількість хворих коронавірусом у всьому світі становить 90 тис. 870 осіб, смертельних випадків — 3110.

«У всьому світі близько 3,4% смертності від зареєстрованих випадків зараження COVID-19. Для порівняння, сезонний грип зазвичай вбиває набагато менше, ніж 1% інфікованих», - пояснив на прес-конференції в Женеві директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

У багатьох країнах світу страх перед коронавірусом викликав ажіотажний попит на засоби гігієни.