Ілюстрація / REUTERS

У Словенії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом. Там захворів чоловік, який повернувся з Марокко.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Читайте такожУ Швейцарії зафіксовано перший випадок смерті від коронавірусуІнфікований пацієнт прибув до Словенії через Італію з Марокко, інфекцію підтвердили в ніч на середу.

Відео дня

Тестування проводилось Люблянським інститутом мікробіології та імунології, куди його перевезли швидкою допомогою з видимими ознаками захворювання.

Чоловік у віці близько 60 років прибув з Марокко літаком до Італії, а потім продовжив подорож до Словенії автомобільним транспортом.

Міністр охорони здоров'я Алес Шабедер заявив, що родину чоловіка забрали на карантин.

«Ми класифікували їх у різні групи відповідно до ризику зараження. Ми також робимо детальний огляд того, куди рухався пацієнт і з ким він контактував. Це не мігрант з Африки. Подія очікувана, і система охорони здоров'я готувалася до неї, причин для паніки немає», – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, на ранок 5 березня у світі зареєстровано 95 416 випадків захворювання на COVID-19, з яких 3285 – летальні.

В Україні поки що зафіксовано лише один випадок захворювання на коронавірус – 3 березня в Чернівцях діагноз підтверджено у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебуває на обсервації.