Ілюстрація REUTERS

В Італії медикам, які перебувають на пенсії, наказано повернутися до професійних обов'язків через поширення коронавірусу.

Як повідомляє Deutsche Welle, цей захід діє у всій країні та є частиною програми, узгодженої на засіданні кабінету міністрів 7 березня.

Читайте такожЛідер керівної партії Італії захворів на коронавірус

Відео дня

Йдеться приблизно про 5 тисяч фахівців та 15 тисяч медбратів і медсестер. Крім того, кількість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії найближчими днями збільшать у півтора раза - до 7500 одиниць.

Влада Італії уже вжила ряд заходів для боротьби з вірусом нового типу. Так, усі школи та університети в країні закриті з 5 до 15 березня з метою сповільнити поширення інфекції. Італія, де зафіксовано 4 636 інфікованих і майже 200 летальних випадків, поки лідирує по поширенню вірусу в Європі.

Як повідомляв УНІАН, коронавірус проник уже в більш як 90 країн і територій з початку спалаху в китайській провінції Хубей наприкінці грудня 2019 року.

Станом на 7 березня в світі виявлено понад 103 тисяч випадків зараження. Більш ніж 3500 жителів планети померли через легеневе захворювання COVID-19, викликане вірусом, водночас понад 58 000 людей одужали.

Абсолютна більшість випадків захворювання і летальних випадків припадає на КНР. На другому місці перебуває Південна Корея.