Ілюстрація REUTERS

У Білорусі вилікували першого пацієнта, інфікованого коронавірусом COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ країни.

Читайте такожЕпідемія коронавірусу в Італії: медикам-пенсіонерам велено повернутися до роботи

Відео дня

Зазначається, що від COVID-19 був вилікуваний студент з Ірану, в якого першим у Білорусі діагностували коронавірус. Його тест показав негативний результат на наявність коронавірусу. 

На сьогодні, наголошують у білоруському міністерстві, пацієнт почувається задовільно. Виписка пацієнта запланована на кінець наступного тижня. До кінця терміну карантину в лікарні залишаються також одногрупники та педагоги студента, за якими спостерігають медики.

Всі шість пацієнтів з лабораторно підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція", додали в МОЗ Білорусі, почуваються задовільно.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані.

Найбільше випадків зараження зареєстровано на материковому Китаї. За його межами найбільше інфікованих у Південній Кореї та Італії.

3 березня у Чернівцях підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який із дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебувала вдома. Згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.