Влада Італії залучила до вивезення тіл померлих від коронавірусу з Бергамо армію через перевантаження поховальних служб.

Відео військової колони на камеру мобільного зняли з вікна місцеві мешканці. Вантажівки рухалися дорогою і прибрали з міського кладовища домовини.

Читайте такожПершу смерть від коронавірусу зафіксовано у Хорватії

Офіційний представник армії Італії підтвердив, що до вивезення померлих у сусідні провінції залучили 15 спецавтомобілів та 50 солдат, передає Reuters.

У середу в Італії зафіксували найбільшу в історії кількість випадків смерті від коронавірусу за день – 475, загальна кількість – понад 3 тисячі.

Ломбардія, де розташоване Бергамо, вважається однією з найбільш постраждалих від спалаху коронавірусу провінцією. Наразі там зареєстровано більш ніж 4 тисячі випадків інфікування.

Варто зауважити, що у Бергамо перебуває півзахисник Збірної України Руслан Малиновський.

Як повідомляв УНІАН, у світі станом на ранок 19 березня зафіксовано 218 814 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом COVID-19.

Спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному місті Ухань.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, схарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

В Україні наразі зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, із них два – летальних. У країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.