Нью-Йорк / ілюстрація / REUTERS

У п'ятницю, 20 березня, мер Нью-Йорка Білл де Блазіо заявив, що в місті нині нараховують приблизно третину всіх випадків коронавірусу в США. 

У Нью-Йорку Covid-19 підхопила 5 151 людина, зокрема 52 офіцерів місцевої поліції, повідомляє ТСН з посиланням на CNBC.

"Ми зараз епіцентр цієї кризи", - сказав де Блазіо під час пресконференції, додавши, що від початку спалаху в місті загинули 29 мешканців.

Відео дня

Якщо кількість нових випадків продовжить збільшуватися з такою ж швидкістю, через два-три тижні у медичних працівників настане нестача необхідних засобів, попередив міський голова.

Читайте такожУ світі від коронавірусу одужали майже 92 тисячі осіб, померли - понад 11 тисяч

"Якщо ви відчуваєте страх, ви не самотні, якщо ви хвилюєтеся, ви не самотні, - сказав де Блазіо. - Наші мешканці такі сильні. У країні є міста, мешканців яких те, що відбувається, може сильно шокувати. Але ми від природи сильні люди".

Мер закликав містян виходити на вулицю лише у випадку нагальної потреби, а також попросив їх триматися на відстані від інших перехожих. 

А тим часом губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо заявив, що очікує піку захворювання, до 110 тисяч нових випадків, за 45 днів. Державні та місцеві чиновники намагаються отримати необхідні засоби та знайти додаткові лікарняні ліжка, оскільки їх у штаті лише 53 тисячі.

Загалом від початку спалаху в Сполучених Штатах Covid-19 підхопили понад 19 тисяч людей. 250 з них загинули, а 147 одужали та виписалися з медзакладів.

Нью-Йорк / ілюстрація / REUTERS

Раніше у США на коронавірус захворіли двоє конгресменів, а першим людям ввели вакцину від інфекції. Також на початку місяця до передмістя Нью-Йорка відправили військових.

Раніше, як повідомляв УНІАН, Італія побила черговий антирекорд за кількістю смертей від коронавірусу. За добу від COVID-19 там померли 627 осіб.

Як повідомлялося, коронавірус COVID-2020, який спалахнув торік у грудні в китайському місті Ухань, дістався до України 3 березня. Тоді в країні зафіксували перший випадок захворювання. Щоб зменшити поширення COVID-2020, уряд ухвалив рішення про запровадження карантину. Він триватиме в Україні до 3 квітня.

Зараз в Україні відомо про 41 випадок COVID-19. Троє хворих померли. Пацієнт, у якого першого в Україні був зафіксований COVID-19, вже одужав.