Иллюстрация / REUTERS

У світі оголошена пандемія коронавірусу COVID-19, в Україні та інших країнах світу запроваджено жорсткий карантин. Станом на 21:00 27 березня у всьому світі підтверджено 585 000 випадків зараження, понад 25 000 з яких виявилися летальними. Водночас 127 531 інфікованих одужали. Найбільша кількість смертей (8 215) зареєстрована в Італії.

Читайте такожУ світі вже понад півмільйона хворих на COVID-19

Коронавірус в Україні

В Україні зафіксовано 218 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Відео дня

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 4 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 62 нові випадки.

Коронавірус у світі й Україні: що важливо знати 27 березня 2020

За кордоном від коронавірусу померла четверта українка

Кількість українців, які померли за кордоном від ускладнень внаслідок інфікування коронавірусом, зросла з 3 до 4 осіб. Невідомо у якій країні померла ще одна громадянка України.  Усі померлі за кордоном - це жінки. Раніше три смерті сталися в Італії.

Найбільше на коронавірусну інфекцію в Україні хворіють люди віком від 30 до 49 років

За даними МОЗ, майже 55% хворих на коронавірусну інфекцію в Україні – це люди віком від 18 до 49 років. Хворі у віковій групі понад 65 років становлять лише 6% від загальної кількості інфікованих.

США вийшли на перше місце за кількістю хворих коронавірусом

Сполучені Штати Америки обігнали Китай та Італію за кількістю хворих смертельним коронавірусом. Станом на 26 березня загальна кількість хворих становить 82 тисячі 179 осіб, що на 14 тисяч більше, ніж 25 березня.

Поліція перевірятиме дотримання самоізоляції українцями, які повернулися з-за кордону

Поліція отримає в Держприкордонслужби інформацію про осіб, які повернулися з-за кордону, й буде робити вибіркові перевірки. Водночас громадяни самі можуть повідомити про порушників самоізоляції на номер 102. Ідею стеження за громадянами, які повернулися з-за кордону, завдяки мобільним телефонам відкинули - мовляв, це порушує Конституцію України.

У Києві зросла кількість заражених коронавірусом

Кількість хворих внаслідок інфікування коронавірусом у Києві зросла до 55 осіб.

Підроблені експрес-тести

У столиці співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованої групи, яка ввозила в країну неякісні ліки та підроблені експрес-тести для діагностики COVID-19.

Коронавірус на фронті

На сьогодні випадків захворювання внаслідок інфікування коронавірусом серед особового складу Об’єднаних сил на Донбасі не зафіксовано.

Читайте також: