Ілюстрація / REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я констатує ознаки відносної стабілізації спалаху нового коронавірусу COVID-19 у Європі й очікує, що Італія та Іспанія скоро досягнуть піку захворювань.

Найбільш інфіковані регіони в Європі нині - це Італія та Іспанія, де зафіксовано найменшу за останні два тижні кількість випадків заражень коронавірусом, констатують у ВООЗ. Тому найближчим часом очікують пік захворюваності, який стане наслідком інфікування двотижневої давності, пише ТСН з посиланням на Bloomberg.

Керівник напрямку надзвичайних ситуацій зі здоров’ям ВООЗ Майк Райан заявив, що "наша гаряча надія" Італія та Іспанія наближаються до свого піку, і що європейські обмеження, розпочаті кілька тижнів тому, почнуть давати результат. Нові випадки показують інфікування два тижні тому.

Відео дня

Читайте такожТрамп про коронавірус: найближчі два тижні стануть дуже болючими

30 березня кількість нових інфікованих в Італії зменшилася майже вдвічі.

Повідомляється, що протягом вчорашнього дня кількість нових інфікованих в Італії зменшилася майже вдвічі.

Станом на початок 1 квітня в Італії зафіксовано майже 106 тисяч інфікувань, із них за останню добу - 4 тисячі випадків. Вилікувалися - 15,7 тисячі осіб, померли - 12,4 тисячі. В Іспанії заражених - 96 тисяч, за останню добу - майже 8 тисяч, загалом вилікувалися - 19,2 тисячі, померли - 8,4 тисячі. Такі дані Worldometers.

Майк Райан із ВООЗ наголосив, що кількість інфікованих "не знизиться сама собою. Потрібно, щоб країни зосередитись на загальній стратегії й дотримуватися карантину".

Читайте також: