Ілюстрація / REUTERS

У світі вже 1,6 млн інфікованих коронавірусом. Померли понад 96 тис, вилікувались - втричі більше. Найбільше хворих у США - майже півмільйона.

Штат Нью-Йорк обійшов усі країни за межами США за кількістю заражень новим коронавірусом. Про це свідчать дані Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Читайте такожПоловина смертей від коронавирусу в США: у штаті Нью-Йорк померли понад 7 тисяч осіб

Відео дня

Одночасно губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо відзначив зниження кількості пацієнтів з коронавірусом в місцевих лікарнях на цьому тижні. Цей факт він назвав результатом дії заходів соціального дистанціювання.

«Нинішній спалах – це тихий вибух, який вразив суспільство з тієї ж хаотичністю і став тим же злом, з яким ми зіткнулися під час терактів 11 вересня», – сказав Куомо.

У США в цілому хворих коронавірусно. інфекцією, за останніми даними, 466 тисяч і понад 16 з половиною тисяч померлих.

На другому місці по захворюваності COVID-19 у світі знаходиться Іспанія – 153 тисячі випадків, на третьому – Італія, де коронавірус підтвердили у 143-х тисяч жителів. При цьому в Італії, як і раніше, найвищий показник смертності у світі – 18 тисяч 279 загиблих за час епідемії.

false

Китай, де COVID-19 вперше з'явився в грудні минулого року, за час епідемії офіційно повідомлялося про приблизно 82-х тисячах заражень.

Читайте також: